Posjet Domu u Nazorovoj

19.12.2022.
Posjet Domu u Nazorovoj gdje nas je dočekala voditeljica odjela skrbi o djeci Sanja Ćurković.
Dom je osnovan 01.01.1888.
Podijelili smo 60-ak darova za djecu, zahvalili svojim oslikanim i tiskanim čestitkama osoblju Doma i veselili se pjesmi i plesu Cvenih Nosova klaunovadoktora.
Družili smo se, igrali se i pjevali cijela tri sata. Posjetili smo tri grupe djece: 0-6 mjeseci, 6 mjeseci – 2 godine i 3-5 godina starosti.
Prema riječima zaposlenih darove mogu primati tijekom cijele godine a posebno ih veseli donacija u rublju i čarapama.
Pridružite nam se u sljedećem posjetu i pripremi darova!
Vaši prijatelji iz
Interact E-kluba Hrvatska

 

O Domu

 

Dječji dom ZAGREB ustanova je socijalne skrbi koja kroz socijalne usluge zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu čiji je razvoj bio ugrožen u vlastitim obiteljima, te trudnice i majke s djecom. Dom pruža usluge i obiteljima djece, primarnim, udomiteljskim i posvojiteljskim. Kapacitet usluga je za  200 djece i mladih u dobi od 0 – 21 godinu, 10 trudnica i majki s malom djecom te za 100 korisničkih obitelji. Dom djeluje u sustavu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

Dom u Nazorovoj  osnovan je iz Zaklade baruna Jelačića i s radom je započeo 01.01.1888. godine. Zgradu kakvu danas poznajemo projektirao je poznati arhitekt Ignatz Fischer, a izgrađena je 1914. godine.

U Sjedištu Doma organizirani su, uz Upravu, opće i računovodstvene poslove:

  • Odjel skrbi o djeci dobi od 0 – 3 godine
  • Odjel skrbi o djeci dobi od 3 – 7/10 godina
  • Majčinski dom
  • Odjel rane intervencije

Odjeli godišnje prime i otpuste prosječno 70 – ak djece.

Radom svih odjela koordinira Dragana Miletić, dipl.soc.radnica.

Voditeljice odjela skrbi o djeci su Ankica Ratnik, med.sestra i Sanja Ćurković, odgajateljica predškolskog odgoja.

Majčinskim domom rukovodi Mateja Mandić Blažević, mag. soc.politike.

U Sjedištu Doma u Nazorovoj smještena je i služba računovodstvenih, općih i administrativnih poslova te Odjel tehničkih i pomoćnih poslova. Voditeljica Odjela računovodstvenih i administrativnih poslova  je Tea Jelić, mag.ekonomije, a Odjela tehničkih poslova Ivana Vuić, ing.preh.tehnologije.

Misija: Svakom djetetu u  skrbi osigurati uvjete i poticaje za optimalni rast i razvoj kroz timski pristup i skup multidisciplinarnih usluga, kao i odgovarajuću skrb obiteljskog tipa.

Majke i trudnice, primjenom multidisciplinarnih usluga i timskim pristupom, te podrškom vanjskih sudionika, osposobiti za odgovorno roditeljstvo s ciljem prevencije separacije i institucionalizacije djece.

Vizija: Doprinijeti razvoju društva, osjetljivijeg i usmjerenijeg na prevenciju zanemarivanja i zlostavljanja djece, organiziranjem Centra za djecu, gdje će djeca iz rizičnih obitelji, uz timski pristup, dobiti na vrijeme sveobuhvatnu, multidisciplinarnu i djelotvornu uslugu, usmjerenu na stvaranje jednakih uvjeta i mogućnosti za rast, razvoj i afirmaciju, kakve imaju djeca iz obitelji bez rizika.

 

 

 

MEDIJI