RYLA 2023 održana u Splitu

Na RYLA seminaru na temu „Leaders in STEM“ 17-19 ožujka u Splitu prisustvovalo je 23 mladih u dobi 14-21 godine, a ukupno 58 sudionika bili su prisutni kao gosti, predavači, roditelji, pratitelji, podržavatelji itd.! Hvala svima!
Vikend je obilježio odličan program koji se sastojao od predavanja i interaktivnih seminara, razgledavanja grada, druženja, upoznavanja Rotaryja te na poseban način promicanja različitosti, jednakosti i inkluzije (eng. DIE – diversity, equity, inclusion). Posebno nas veseli što je bilo prisutno čak 8 članova Interact E-kluba Hrvatska te dva STEM stipendista našeg Rotary E-klub Hrvatska. ❤
Velika hvala predavačima na super odrađenom poslu i inspiraciji koji su pružili mladim polaznicima na sljedeće teme:
Tatjana Prenđa Trupec: How to inspire others to dream more, learn more, do more and become more?! & Reprogram your thinking to become a leader in STEM
Ernest Vlačić: Fostering innovation in STEM projects & Vocational service as support of project success
Ivan Miškulin: Inovative trends in healthcare
Jasna Puizina: Is our destiny written in our genes?
Ivan Mrvoš: You can make it happen!
Nikola Godinović: Three tweets and modern technology
RYLA seminaru bila su nazočna dva guvernera, Ivan Miskulin, guverner Rotary Croatia – District 1913 te Nikola Bozic, guverner Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora.
Zahvale idu i klubovima:
RYLA je skraćenica za Rotary Youth Leadership Awards, distriktni projekt u kojem Rotarijanci prenose mladima svoje znanje i iskustvo te im daju priliku za razvoj vještina kroz kvalitetnu edukaciju i inspiraciju za njihov budući izbor zanimanja. Sudionici na kraju seminara primaju potvrdu koja je korisna prilikom prijave za posao, sveučilište ili stipendiju. Polaznici također dobivaju informacije o Rotaryju, mogućnostima Rotaryja i kako pozitivno utjecati na lokalnu zajednicu.