Rotary za budućnost – dodijeljene stipendije srednjoškolcima u Petrinji i Sisku

31. ožujka 2021. godine 268 srednjoškolaca iz potresom pogođenih područja primili su Rotary stipendije! To je kulminacija višemjesečnog projekta više od 55 klubova iz našeg Distrikta, ali i mnoštva prijatelja rotarijanaca iz inozemstva ukupne vrijednosti 1.400.000 kn.

Rotary E-klub Hrvatska prikupio je za ovaj projekt ukupno 32.350 kn. Posebno se zahvaljujemo našim inozemnim donatorima: Rotary Club Melk, Rotary E-club of Serbia & Rotary E-Club Of Lahore International! 💌

Stipendirani su srednjoškolci čiji su domovi stradali u potresu te dobili crvene odnosno žute oznake. Uz potonje kriterije kao prioritetne, uzeti su u obzir i uspjesi u školovanju i državnim natjecanjima. Cilj je pomoći obiteljima koje su najviše stradale, ali i osigurati preduvjete za dugoročni nastavak života kroz strateške, održive projekte koji trajno pomažu i osnažuju ljude ovoga kraja, posebno akcijama usmjerenima na obnovu, ne samo građevina i infrastrukture, nego prvenstveno života ljudi.

Timovi rotarijanaca iz cijelog Distrikta koji uručuju stipendije svjedoče osmjesima i dirljivim izrazima zahvalnosti stipendista i njihovih obitelji. “Živim u kontejneru, u kuću ulazimo samo na tuširanje na vlastitu odgovornost. Iz Petrinje sam. Hvala na ovoj prilici da dobijem stipendiju, da njome mogu pomoći svojim roditeljima.” samo je jedna od izjava stipendista koja ocrtava smisao ove akcije.

Hvala svima koji su se uključili svojom donacijom, ali i angažmanom doprinijeli uspjehu ovog projekta koji pokazuje smisao rotarijanstva: pomoći nesebično, brzo i konkretno.

Link: jutarnji.hr