raSTEMo! zajedno – priča o Luki

dnevnik.hr 16. rujna 2022. godine “raSTEMo! zajedno” 
srednja.hr 6. kolovoza 2022. godine “Luka je razvalio Matematiku i dao savjet maturantima: ‘Dovoljno je odvojiti jedan sat u danu za vježbu'”

Robot će imati kameru pa će pomoću machine visiona i learninga moći prepoznati objekte ili qrkodove i znati o kojim pošiljkama se radi. Imati će aplikaciju za bluetooth kontrolu, bazu podataka i stranicu za praćenje pošiljaka. Zanimljiva je stvar što ima IMU i 4 motora u kriznoj osi pod 45° sa omni kotačima, pa se može kretati u bilo kojem smjeru, čak na primjer pod 34°…

Ono što zvuči kao neka priča o paralelnom svemiru u Hrvatskoj pošti, zapravo je jedan od mnogobrojnih, sada realiziranih, projekata mladog Luke Čučukovića, studenta PMF-a u Zagrebu.

Za vrijeme pohađanja trećeg i četvrtog razreda Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu, Luka je bio jedan od sada već 20 stipendista Rotary E-kluba Hrvatska.

Robot za razvrstavanje skladišta financiran je stipendijom i plod Lukinog dugogodišnjeg interesa i rada u jednom od najatraktivnijih područja i zanimanja budućnosti: robotike.

Luka i svi stipendisti do sada najbolja su motivacija i dokaz da se isplati ulagati u mlade talente. Jer osim njihovog izrastanja u buduće uspješne pojedince našeg društva rasta, raSTEMo! i mi s njima!

Lukin inovativni robot proglašen je najboljim završnim radom u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića te je osvojio zlato na izložbi za mlade inovatore, INOVA-MLADI i to za najpreciznije rješenje