raSTEMo! zajedno – priča o Luki

Robot će imati kameru pa će pomoću machine visiona i learninga moći prepoznati objekte ili qrkodove i znati o kojim pošiljkama se radi. Imati će aplikaciju za bluetooth kontrolu, bazu podataka i stranicu za praćenje pošiljaka. Zanimljiva je stvar što ima IMU i 4 motora u kriznoj osi pod 45° sa omni kotačima, pa se može kretati u bilo kojem smjeru, čak na primjer pod 34°…
Ono što zvuči kao neka priča o paralelnom svemiru u Hrvatskoj pošti, zapravo je jedan od mnogobrojnih projekata mladog Luke, učenika trećeg razreda Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu, jednog od 9 stipendista Rotary E-kluba Hrvatska za 2020/21 godinu.

Robot za razvrstavanje skladišta financiran je stipendijom i plod Lukinog dugogodišnjeg interesa i rada u jednom od najatraktivnijih područja i zanimanja budućnosti: robotike.

Svojim trudom i zalaganjem stipendisti nas motiviraju da nastavimo dalje s poticanjem mladih, obrazovanja i izvrsnosti. Jer osim njihovog izrastanja u buduće uspješne pojedince našeg društva rasta, raSTEMo! i mi s njima!